KERESZTCSŐRŰ sour ale
KERESZTCSŐRŰ
1 350 Ft

KERESZTCSŐRŰ

KERESZTCSŐRŰ sour ale
KERESZTCSŐRŰ sour ale
KERESZTCSŐRŰ sour ale

A KERESZTCSŐRŰ egy tavaszi kezdeményezésünk a - "Kísérleti Sorozat" projektünk egyik tétele volt. Ebben a sorozatban olyan egyszer főzőtt tételeket dobtunk piacra, amelyek fejlesztésekor szerettünk volna a ti véleményetekre hagyatkozni, hogy az adott főzettel melyik irányba induljunk el.

A Keresztcsőrűt ezért kétféle ízesítéssel is elkészítettük. Az egyik egy vilmoskörtés, a másik pedig feketeribizlis tétel lett.

A személyes kóstolások alkalmával a többség egyértelműen a feketeribizlis változat mellett tette le voksát, így nem is haboztunk, kicsit finomhangoltuk a receptet és nyár elején már a core söreink kínálatát gazdagította az első savanyú sörünk.

A megszokottal ellentétben ez nem egy kettle sour, hanem az egyre népszerűbb Philly Sour élesztővel készült tétel. A savanyúsága így moderáltabb, behízelgőbb. Hogy elkerüljük az egyhangú "ribizlilé" hatást, a gyümölcs karakterét némi kardamom és madagaszkári bourbon vanília hozzáadásával tettük komplexebbé.

Ha egy igazán frissítő, fanyar és gyümölcsös sörre vágysz egy fárasztó nap után, akkor a Keresztcsőrű a legjobb választás!

KERESZTCSŐRŰ - BLACKCURRANT SOUR ALE
minőségi, ízesített szűretlen világos sör

0,33l | IBU: 3 | ALC. 5 % (V/V)

Raktáron
1 350 Ft